Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η έκτη γενιά του best seller της Opel αποκαλύφθηκε επίσημα. Το καινούριο Astra εντυπωσιάζει με την αισθητική του, τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα προηγμένα συστήματα. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα διατίθεται ως plug-in υβριδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Mokka, το νέο hatchback της γερμανικής φίρμας είναι πιο δυναμικό, με μινιμαλιστικές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία και με το νέο πρόσωπο της μάρκας – Αρχές του επόμενου έτους ξεκινούν οι παραδόσειςτο Opel Vizor. Παρατηρώντας το αυτοκίνητο από το πλάι, παρατηρούμε μια σπορ διάθεση χάρη στην έντονη προς τα εμπρός κλίση της κολόνας C.

Στο πίσω τμήμα, επαναλαμβάνεται με το κεντρικά τοποθετημένο Blitz, το κάθετα ευθυγραμμισμένο και ψηλά τοποθετημένο φως φρένου και τα πίσω φώτα (ενεργειακά αποδοτικά LED, όπως σε όλα τα εξωτερικά  φώτα). Το λογότυπο του κεραυνού (Blitz) κάνει και χρέη χειρολαβής της πίσω πόρτας, που κατασκευάζεται από προηγμένο συνθετικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγγελίες του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, με τις παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του 2022.

 

Νέα εποχή

Με μήκος 4.374 χλστ. και πλάτος 1.860 χλστ., προσφέρει τις ιδανικές διαστάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας και περισσότερους χώρους σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Επίσης, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 422 λίτρων με προσαρμοζόμενο πάτωμα.

Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό «Pure Panel» με τις δύο οθόνες 10 ιντσών παρέχει μια φρέσκια και πιο ξεκάθαρη διαισθητική εμπειρία. Οι επιβάτες μπορούν να διαχειρίζονται τις λειτουργίες του νέου Astra μέσω μεγάλων Δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγούοθονών αφής, όπως ένα smartphone. Μόνο οι βασικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού εξακολουθούν να γίνονται μέσω φυσικών διακοπτών και μπουτόν.

Εντύπωση κάνουν τα εμπρός καθίσματα με πιστοποίηση AGR, εξασφαλίζοντας άριστη άνεση και εργονομία. Ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, που περιλαμβάνουν από το head-up display μέχρι το ημιαυτόματο Intelli-Drive 2.0 και την κάμερα 360 μοιρών Intelli-Vision.

Οι τέσσερις κάμερες στο αμάξωμα (μία μπροστά, μία πίσω και μία σε κάθε πλευρά), οι πέντε αισθητήρες ραντάρ και οι αισθητήρες υπερήχων αναλαμβάνουν τον έλεγχο και τη λειτουργία όλων των τεχνολογιών.
Στη λίστα ενσωματώνονται συστήματα όπως η ειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (rear cross-traffic alert), αναγνώρισης τυφλού σημείου μεγάλης εμβέλειας, διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα (active lane positioning), ενεργού adaptive cruise control και υποβοήθησης παρκαρίσματος.

 

Άλμα εξέλιξης

Το νέο Astra αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό βήμα στο μέλλον. Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι τα εκπληκτικά φώτα Intelli-Lux Pixel Light, τα οποία συναντάμε πρώτη φορά στην κατηγορία. Αποτελούνται από 168 στοιχεία LED – 84 σε κάθε λεπτό προβολέα. Η δέσμη της μεγάλης σκάλας προσαρμόζεται αδιαλείπτως σε κλάσματα δευτερολέπτου, χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.

Η περιοχή γύρω από τα αντίθετα διερχόμενα και προπορευόμενα οχήματα συσκοτίζεται με ακρίβεια. Η εμβέλεια και η κατεύθυνση φωτισμού διαφέρει ανάλογα με την οδηγική κατάσταση και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

 

Κινητήρες

Για την κίνηση του μοντέλου της Opel φροντίζουν οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης 1.2 Puretech και πετρελαίου 1.5 BlueHDi απόδοσης από 110 έως 130 ίππους. Στις plug-in υβριδικές εκδόσεις υπάρχουν δύο επιλογές ισχύος 180 και 225 ίππων.

Τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα μπορούν να κινηθούν με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 50 χιλιόμετρα αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12,4 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε λιγότερο από δύο ώρες μέσω ενός φορτιστή 7.4kW.

Τα μοτέρ βενζίνης και diesel συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο 8άρι και οι plug-in hybrid εκδόσεις μόνο με το αυτόματο EAT8.

H ευέλικτη multi-energy πλατφόρμα EMP2 εξασφαλίζει τη μέγιστη ακαμψία του πλαισίου του οχήματος, την ελεγχόμενη και δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο και την γερμανική ακρίβεια. Το σύστημα φρένων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και το αυτοκίνητο παραμένει σταθερό στις στροφές όπως σε μία ευθεία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από το 2028 η Opel θα έχει μόνο ηλεκτρικά Ι.Χ – Με ποιο μοντέλο επιστρέφει στην κινέζικη αγορά

Παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Opel Grandland

Ποια είναι η νέα δελεαστική τιμή του Opel Corsa GS Line 1.5 cc

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης