Σε αβαθή κόλπο μεταξύ της Αγγλίας και της νήσου Wight, προσάραξε εμπορικό πλοίο που μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Το πλοίο μήκους 180 μέτρων, με σημαία Σιγκαπούρης, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Southampton και μια ώρα μετά τον απόπλου του, αντιμετώπισε πρόβλημα και πήρε κλίση προς το δεξιά. Ο καπετάνιος το προσάραξε εκούσια στην περιοχή Bramble Bank, προκειμένου να μην βυθιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προορισμός του πλοίου Hoegh Osaka ήταν το λιμάνι Bremerhaven στη Γερμανία. Μετέφερε 1.400 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 1.200 ήταν μοντέλα Jaguar και Land Rover, 65 MINI και μια Rolls-Royce Wraith, αξίας 314.293 ευρώ.

Σύμφωνα με τις βρετανικές Λιμενικές Αρχές, δεν υπάρχει εισροή νερού στο πλοίο, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια. Δυο άνθρωποι μεταφέρθηκαν προληπτικά για περίθαλψη στο νοσοκομείο, με ένα μέλος να έχει σπάσει το πόδι του. 

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για τις ζημιές στο φορτίο. Η πρώτη προσπάθεια για ρυμούλκηση του πλοίου απέτυχε, με τις βρετανικές Αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση διαρροών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης