Κάθε κομμάτι της One:1, που είχε τρακάρει στην πίστα του Nurburgring την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου,  εξέτασαν οι μηχανικοί της Koenigsegg, προκειμένου να διαπιστώσουν τι δεν πήγε καλά και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σουηδικό υπέρ-αυτοκίνητο επέστρεψε άμεσα στην έδρα της εταιρείας, στο Angelholm της Σουηδίας, μετά το ατύχημα στην «Πράσινη Κόλαση» και οι άνθρωποι της Koenigsegg ανέλυσαν όλα τα δεδομένα μέσω τηλεμετρίας. Όπως ανέφερε η φίρμα, όλα οφείλονται σε ένα ελαττωματικό αισθητήρα του ABS στον εμπρός αριστερό τροχό.

Ο οδηγός πάτησε φρένο πριν τη στροφή Adenauer Forst και ενώ κινούνταν με 170 χλμ./ώρα. Ο ελαττωματικός αισθητήρας είχε ως αποτέλεσμα να κλειδώσει ο εμπρός άξονας και το αυτοκίνητο έφυγε προς τις μπαριέρες, όπου και προσέκρουσε με 110 χλμ./ώρα. Μετά την επαφή, το One:1 εκτινάχθηκε στον αέρα για περίπου 22 μέτρα, περιστράφηκε στην περίφραξη και κατέληξε στο γρασίδι.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την τηλεμετρία προέκυψε πως όλα τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν κανονικά. Πριν χαθεί ο έλεγχος, στον πίνακα οργάνων είχε ανάψει μια προειδοποιητική λυχνία για το ABS, αλλά ο οδηγός δεν μπόρεσε να το παρατηρήσει καθώς ήταν επικεντρωμένος στο γυρολόγιο. Ο ίδιος δεν έπαθε το παραμικρό, βγήκε μόνος του έξω και μάλιστα ήταν αυτός που έσβησε τη φωτιά στο πίσω τμήμα του οχήματος. 

Οι ζημιές στο πανάκριβο αυτοκίνητο είναι αρκετά μεγάλες, αλλά επισκευάζονται. Το monocoque σασί είναι σε τέλεια κατάσταση, όπως και οι πόρτες, η οροφή, τα υδραυλικά και τα συστήματα καυσίμου. Η αποκατάσταση θα ξεκινήσει άμεσα αλλά η εταιρεία δεν μπορεί να γνωρίζει πότε το One:1 θα είναι έτοιμο να επιστρέψει στο Nurburgring για να σπάσει το ρεκόρ γύρου.

Διαβάστε επίσης: Διαλύθηκε το υπερ-αυτοκίνητο των 1.389 ίππων

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης