Όπως είχαμε αναφέρει και στις αρχές του έτους, η VW εξελίσσει ήδη την ανανεωμένη εκδοχή του μικρομεσαίου hatchback μοντέλου, το οποίο αναμένεται στην αγορά στα μέσα του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο Golf βασίζεται στο πρωτότυπο R Touch και εκτός από τις βασικές αισθητικές αλλαγές, θα είναι εξοπλισμένο με ορισμένες πρωτοποριακές τεχνολογίες. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της VW, Dr. Heinz Jakob-Neuser, το best-seller αυτοκίνητο φέρει καινούργιες οθόνες αφής στο ταμπλό και τον πίνακα οργάνων, που ενσωματώνουν εφαρμογές ανάλογες των smartphone.

Η κυριότερη όλων είναι το «gesture control», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγχει το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, την ηλιοροφή και να ρυθμίζει τα καθίσματα, με ένα απλό νεύμα το χεριού, χωρίς να ακουμπά τίποτα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό γίνεται μέσω μιας 3D κάμερας και πέντε αισθητήρων που βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός αγγίξει το κάθισμα, θα εμφανίζεται η σχετική ένδειξη και με μια απλή κίνηση του χεριού προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, αυτό θα μετακινείται αυτόματα. Η ίδια διαδικασία απαιτείται και για τις υπόλοιπες λειτουργίες, με τα κουμπιά και τους διακόπτες στην καμπίνα του Golf, να μειώνονται στο ελάχιστο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης