Λίγους μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα, το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας NanoFLOWCELL AG από το Λιχτενστάιν έλαβε άδεια κυκλοφορίας από τους αρμόδιους φορείς και είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οργανισμός πιστοποίησης TUV Sud, αφού έκανε όλες τις δοκιμές, έδωσε την έγκριση για κυκλοφορία στο Quant e-Sportlimousine, με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον Nunzio La Vecchia, να παραλαμβάνει τις πινακίδες στη Γερμανία.

Το ιδιαίτερο αυτό όχημα υιοθετεί ένα προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και η σχεδίασή του παραπέμπει σε μεγάλο πολυτελές αυτοκίνητο με σπορ προσανατολισμό. Έχει μήκος 5,25 μέτρα, ενώ το εσωτερικό είναι τετραθέσιο και διακρίνεται για την άνεση και το ελκυστικό design.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει την τεχνολογία flow-cell, με τις μπαταρίες ιόντων να φορτίζονται ηλεκτρολυτικά και την αυτονομία να αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 925 ίππους και τη ροπή τα 2.900 Nm!

Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης