Το νέο υπέρ-αυτοκίνητο της Bugatti, το hypercar που αντικαθιστά την Veyron και θα τοποθετηθεί στην κορυφή όλων των τετράτροχων παραγωγής, είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί επίσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική φίρμα το παρουσίασε πριν λίγες μέρες σε επιλεγμένους πελάτες, στο πλαίσιο της φημισμένης έκθεσης «Pebble Beach Concours d’Elegance», στην Καλιφόρνια. Κανείς όμως δεν είχε το δικαίωμα να αποθανατίσει με κάμερα το αυτοκίνητο, ώστε να μην διαρρεύσει καμία φωτογραφία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα Chiron θα παραχθεί σε 500 μονάδες και ήδη κάποιοι έδωσαν προκαταβολή ώστε να αποκτήσουν το υπέροχο μοντέλο. Όσο για το κόστος αγοράς, υπολογίζεται στα 2,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια από την αρχική τιμή της Veyron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως η Chiron τροφοδοτείται από ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα, με την απόδοση να κυμαίνεται στους 1.500 ίππους και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 460 χλμ/ώρα. Συνδυάζει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του W16 8.0 λίτρων κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες ή ισάριθμα ηλεκτρικά turbo. Κατασκευάστηκε πάνω σε carbon πλατφόρμα, έχοντας μειωμένο βάρος και αυξημένη ακαμψία.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δοθούν στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες της στα μέσα στου μήνα, με την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου να γίνεται πιθανότατα στην Γενεύης, τον Μάρτιο του 2016.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης