Η νέα γενιά του τετράθυρου σπορ μοντέλου της γερμανικής φίρμας βρίσκεται προ των πυλών, με τους μηχανικούς να πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές εξέλιξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, η καινούργια Panamera βρέθηκε στη Νότια Αφρική, προκειμένου οι άνθρωποι της Porsche να δοκιμάσουν το αυτοκίνητο σε ακραίες συνθήκες. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες και ένα video από τα τεστ του υπέροχου coupe, το οποίο θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο, στις 28 Ιουνίου.  

Διάφορες εκδόσεις της νέας Panamera δοκιμάστηκαν σε κακοτράχαλους δρόμους της Ν. Αφρικής, φιδίσιες ορεινές διαδρομές και αυτοκινητόδρομους, καλύπτοντες χιλιάδες χιλιόμετρα. Στόχος των μηχανικών ήταν τεστάρουν τα οχήματα στο όριο, ώστε να διαπιστώσουν την αντοχή κάθε τμήματος, τη λειτουργία της ανάρτησης και την αξιοπιστία όλων των συστημάτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Porsche πατά πάνω στην πλατφόρμα MSB, έχοντας ενισχυμένη στρεπτική ακαμψία και δυναμική οδική συμπεριφορά. Χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών, αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής, το βάρος έχει περιοριστεί κατά 100 κιλά, γεγονός που ωφελεί τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμου. Αρχικά θα προσφέρεται με V6 και V8 κινητήρες, ενώ αργότερα θα υπάρξει και plug-in hybrid έκδοση.

Το μοτέρ είναι τοποθετημένο εμπρός και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, έχοντας πιο high-tech αισθητική και ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Η εμπορική πορεία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2017, με την παραγωγή να γίνεται στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης