Αυτό που συμβαίνει με τα supercars περιορισμένης παραγωγής τα τελευταία χρόνια, ξεπερνά τη λογική – τουλάχιστον των κοινών θνητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εταιρείες βγάζουν μια ανακοίνωση περί δημιουργίας μιας ειδικής έκδοσης των υπερ-αυτοκινήτων της γκάμας τους και σε ελάχιστες μέρες όλες οι μονάδες εξαντλούνται, παρότι οι πελάτες δεν τα έχουν δει από κοντά. Το ίδιο συνέβη και με την εντυπωσιακή MSOHS της McLaren η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού, τον Οκτώβριο.

Η MSOHS αποτελεί ουσιαστικά την «σκληροπυρηνική» εκδοχή της ήδη πανίσχυρης 650S. Αποτελεί δημιουργία του τμήματος McLaren Special Operation και το HS σημαίνει «High Sport». Τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 3,8 twin turbo κινητήρα, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις αποδίδει 688 ίππους και 700 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαφορά στο αυτοκίνητο κάνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Φέρει νέο bodykit με μεγάλη πίσω πτέρυγα που προέρχεται από την P1 GTR, πολυκαρβονικά τζάμια, εισαγωγή αέρα στην οροφή, carbon splitter και διαχύτη, αεριζόμενα φτερά, ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών μπροστά και 20 ιντσών πίσω, καθώς και carbon-κεραμικά φρένα.

Στο εσωτερικό, δεν υπάρχουν αισθητικές αλλαγές, με τις επενδύσεις alcantara και τα ανθρακονήματα να καλύπτουν τις επιφάνειες. Όλες αυτές οι βελτιώσεις, σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους κατά 40 κιλά, «εκτοξεύουν» τις επιδόσεις και φέρουν την MSOHS ένα σκαλοπάτι κάτω από την P1.

Η νέα έκδοση της βρετανικής μάρκας θα παραχθεί σε μόλις 25 μονάδες, κάνοντας sold out σε χρόνο-ρεκόρ. Όσο για την τιμή, παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης