Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης 

Υπάρχουν αυτοκίνητα που αρχικά «αρέσουν», κάνουν μια δυναμική εμφάνιση στην αγορά αλλά μετά λίγα χρόνια όλοι τα ξεχνάμε. Υπάρχουν όμως και κάποια μοντέλα που όσα χρόνια κι αν περάσουν εξακολουθούν να μαγνητίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από αυτά είναι το σπορ Nissan Z του 1969. Ένα αυθεντικό και ξεχωριστό μοντέλο, που κατασκευάστηκε για τους «γρήγορους» πελάτες της φίρμας.

Βασισμένο στο DNA της Nissan, το εμβληματικό Z, αντιπροσωπεύει το πνεύμα της φίρμας για πάθος και καινοτομία στην οδήγηση.

Οι γραμμές του,οι εντυπωσιακές καμπύλες αλλά και ο βρυχηθμός του κινητήρα είναι άρρηκτα δεμένα με τις  επιδόσεις του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήλο, κάτω από την μηλιά θα πέσει…

Η Nissan ετοιμάζεται να παρουσιάσει την νέα γενιά «Z». Μέχρι  να γίνει αυτό, προς το παρόν μοιράζεται κάποιες ιστορίες από τις Η.Π.Α. για να δείξει τι αντιπροσωπεύει αυτό το αυτοκίνητο. Η ιστορία συνεχίζεται όταν γίνεται προέκταση η ήδη πετυχημένη πορεία ενός μοντέλου. Τότε γίνεται και η αντίστοιχη προέκταση (από τον παππού στον πατέρα και από τον πατέρα στο γιό). 

Ας δούμε μια ιστορία που αναρτήθηκε στο ιστορικό της Nissan με πρωταγωνιστές τον Edward (πατέρα) και τον Jonathan (γιο) της οικογένειας Buhler.

Όλα ξεκίνησαν το 1973 με το θρυλικό Datsun 240Z.  Όταν το αγόρασε ο Edward «ένοιωθε» τα βλέμματα των άλλων οδηγών να «καρφώνονται» στο αυτοκίνητό του. Με αυτό το αυτοκίνητο εντυπωσιάστηκε και ο γιος του ο οποίος από μικρός είχε μάθει όχι μόνο να το οδηγεί αλλά και να αλλάζει μόνος του τα λάδια του κινητήρα. 

Ο πατέρας του στα 15α γενέθλια του Jonathan, του έκανε το πιο όμορφο δώρο. Του παρέδωσε τα κλειδιά του θρυλικού Datsun 240Z. Γεμάτος χαρά τότε ο μικρός είπε: «Πάντα ήθελα να οδηγήσω το Z του πατέρα μου και ποτέ δεν πίστευα ότι η επιθυμία μου θα πραγματοποιηθεί».

Πατέρας και γιος αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν το αυτοκίνητο. Άλλωστε και οι δύο είχαν μεράκι αλλά και χρόνο. Μπήκαν στο γκαράζ του σπιτιού τους και ξεκίνησαν να υλοποιούν ένα ακόμη όνειρο. Μετά από πολλές νύχτες δουλειάς στο γκαράζ, πατέρας και γιός πέτυχαν το στόχο τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης