Η γερμανική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα teaser video και μία σειρά φωτογραφιών από το νέο T-Cross, λίγα 24ώρα πριν από την επίσημη παρουσίαση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη φορά, η VW επέλεξε να μας αποκαλύψει ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως τα ιδιαίτερα πίσω φώτα, τις νέου σχεδιασμού ζάντες με τα έντονα χρώματα, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τη μεγάλη οθόνη αφής στην κονσόλα και τα διακοσμητικά στο ταμπλό.

Το T-Cross ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV πόλης, έχοντας μοντέρνα χαρακτηριστικά, πλούσιο εξοπλισμό και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας. Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.107 χλστ., το ύψος 1.558 χλστ. και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,56 μέτρα, δηλαδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του Polo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 και, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 455 έως τα 1.281 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία.

Παράλληλα, η VW έχει εμπλουτίσει το T-Cross με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι και το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών.

Όσον αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα δούμε τον τρικύλινδρο 1.000άρη με τους 95 και 115 ίππους, για αυτούς που επιζητούν τις επιδόσεις υπάρχει ο 1.5 TSI των 150 ίππους, ενώ για όσους επιθυμούν diesel ο 1.6 TDI απόδοσης 95 ίππων. Όλες οι εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης