Η βαυαρική φίρμα πέτυχε κάτι μοναδικό, ντριφτάροντας με την καινούργια M5 επί οκτώ συνεχόμενες ώρες και κάνοντας ανεφοδιασμό καυσίμου εν κινήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα το video από την επίτευξη του ρεκόρ, με τους επαγγελματίες οδηγούς να δίνουν μία μαγευτική παράσταση πλαγιολίσθησης.

Πίσω από το τιμόνι της νέας Μ5 των 600 ίππων ήταν ο Johan Schwartz και σε αυτό της Μ5 προηγούμενης γενιάς ο Matt Mullins. Όσο για τον κασκαντέρ που είχε αναλάβει τον ανεφοδιασμό, δεν ήταν άλλος από τον Matt Butts.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις ανάγκες του εγχειρήματος, οι μηχανικοί της BMW είχαν αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα του sport sedan και στη θέση τους είχαν τοποθετήσει ένα έξτρα ρεζερβουάρ. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στο Performance Center της Ν. Καρολίνας, με την πίστα να είναι βρεγμένη, καθώς σε στεγνή άσφαλτο τα ελαστικά ήταν αδύνατον να αντέξουν τόσες ώρες.

Ο Schwartz ντρίφταρε με τη M5 επί ένα οκτάωρο, καλύπτοντας συνολικά 232,5 μίλια. Ανεφοδιάστηκε πέντε φορές, με τη μετάγγιση των 60 λίτρων να γίνεται σε 50 δευτερόλεπτα, ενώ τα οχήματα γλιστρούσαν το ένα δίπλα στο άλλο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης