Η κορυφαία έκδοση hot hatch της γαλλικής φίρμας εντυπωσιάζει με τους χρόνους που σημειώνει στις πίστες, σπάζοντας τα ρεκόρ γύρου τόσο στο Spa όσο και στο Nurburgring.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, το βρετανικό περιοδικό EVO πήρε το Megane RS Trophy-R προκειμένου να διαπιστώσει τις δυνατότητές του στο Bedford Autodrome Circuit, εκεί όπου δοκιμάζονται όλα τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Το γαλλικό μοντέλο έγραψε έναν εκπληκτικό χρόνο, συντρίβοντας τον ανταγωνισμό και αφήνοντας άναυδους τους δημοσιογράφους. Πιο συγκεκριμένα, γύρισε σε 1:23.6, κάνοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το Megane RS Trophy-R θα παραχθεί σε 500 μόλις μονάδες. Τροφοδοτείται από τον 1.8 turbo κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής. Φέρει αναβαθμισμένο πλαίσιο και σύστημα διεύθυνσης, σπορ αναρτήσεις, αμορτισέρ της Ohlins, τετραδιεύθυνση 4Control, εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, φρένα της Brembo και μπάκετ καθίσματα της Sabelt εμπρός.

Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και στη θέση τους έχει τοποθετηθεί roll bar. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.306 κιλά, πατάει σε ζάντες 19 ιντσών Fuji Light και προαιρετικά σε Carbon Revolution, φοράει τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo με εμπρός αεριζόμενους δίσκους 355 χλστ. – οι carbon δίσκοι με τις χρυσές δαγκάνες περιλαμβάνονται στα έξτρα.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, με τρίτη σχέση στο κιβώτιο κάνει τα 50-120 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα και καλύπτει το πρώτο χιλιόμετρο σε 24,5΄΄. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 262 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης