Η βρετανική φίρμα συνεχίζει την προώθηση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γκάμας της, εκτελώντας ενδιαφέρουσες προκλήσεις που αναδεικνύουν τις αρετές του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιο πρόσφατη δοκιμασία πραγματοποιήθηκε στην οροφή του Seret Studios, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η Jaguar προκάλεσε τον νεαρό σταρ Ansel Elgort να λάβει μέρος σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα τεστ. Το ονόμασε «Smart Cone Challenge» και στόχος του 24χρονου μουσικού παραγωγού και ηθοποιού ήταν να ακολουθήσει τις διαδρομές που του υποδείκνυαν τα πράσινα φώτα και να αποφύγει τους κώνους.

Παρότι δεν είχε κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο, ο Elgort τα πήγε αρκετά καλά, επιδεικνύοντας επιδεξιότητα και γρήγορα αντανακλαστικά. Η δοκιμασία ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς τα φώτα άναβαν την τελευταία στιγμή και δεν υπήρχε χρόνος για σκέψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, σημαντικό ρόλο στο «Cone Challenge» παίζει και το αυτοκίνητο. Αν είναι ευέλικτο και σβέλτο όπως το βρετανικό crossover, βοηθά τον οδηγό να αποφύγει τα εμπόδια. 

Θυμίζουμε πως η I-Pace τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 400 ίππων και 696 Nm ροπής, που λαμβάνουν ενέργεια από μία υδρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh. Η αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα, με την μπαταρία να φορτίζει σε ποσοστό 80% σε μόλις 40 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW και σε 90 λεπτά από σταθερό σταθμό των 50 kW.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης