Την πιο εντυπωσιακή από άποψη εμφάνισης, έκδοση του μεγάλου πολυτελούς SUV, θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες η σουηδική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξαγορά του διάσημου τμήματος βελτιώσεων, η Volvo θέλει να προσθέσει μια ανάλογη έκδοση σε κάθε μοντέλο της γκάμας της. Το τελευταίο που θα φέρει τα σήματα Polestar είναι το XC90, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του οίκου, Niels Möller.

Μέχρι τότε, το SUV θα προσφέρεται με το πακέτο αναβάθμισης «Polestar Performance Optimization» για τις εκδόσεις με τον κινητήρα D5 turbodiesel και T6 Drive-E βενζίνης. Οι μηχανικοί της Polestar έχουν επέμβει στα μηχανικά σύνολα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις, την απόκριση του πεντάλ γκαζιού, την ταχύτητα και την ακρίβεια του κιβωτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η ισχύς του D5 πετρελαιοκινητήρα αυξάνεται από τους 225 ίππους στους 233 και η ροπή από τα 470 Nm στα 500, ενώ στον T6 Drive-E  έφτασε τους 334 από 320 ίππους και η ροπή τα 440 από 400 Nm. Οι αναβαθμίσεις της Polestar ενισχύουν ακόμα περισσότερο το δυναμισμό και την απόκριση του XC90, «χτίζοντας» πάνω σε ένα ήδη πολύ υψηλό επίπεδο.

Για όσους ενδιαφέρονται, το πακέτο αναβάθμισης εγκαθίστανται στο αυτοκίνητο σε λιγότερο από μία ώρα, κοστίζει στις ΗΠΑ 1.285 δολάρια και δεν επηρεάζει τις τυποποιημένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, όπως και την εργοστασιακή εγγύηση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης