Φανατικός συλλέκτης της διάσημης ιταλικής φίρμας υπέβαλλε μήνυση στην εταιρεία, διότι αυτή δεν δέχθηκε την παραγγελία του για μια από τις 150 διαθέσιμες LaFerrari Aperta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον αμερικανό επιχειρηματία Preston Henn. Ο 85χρονος, θεωρείται ένας από τους καλύτερους πελάτες της Ferrari, έχοντας στο γκαράζ του σπιτιού του στη Φλόριντα, μια LaFerrari, μια Enzo, τις F40 και F50, την 458 Speciale, την 275 GTB, την Daytona Spyder και ένα από τα αυθεντικά μονοθέσια της Scuderia που οδηγούσε ο Michael Schumacher.

Θεωρώντας τον εαυτό του εκλεκτό πελάτη της Ferrari, o κύριος Henn έδωσε την παραγγελία για την ανοικτή έκδοση της LaFerrari, έστειλε μια επιταγή αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ως προκαταβολή, στο όνομα του ισχυρού άνδρα της φίρμας, Sergio Marchionne και, μια ιδιόχειρη επιστολή μέσω της οποίας περιέγραφε την αγάπη και το πάθος του για τη θρυλική μάρκα με σήμα το αλογάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες μέρες αργότερα, προς έκπληξή του, η Ferrari επέστρεψε την επιταγή, ανακοινώνοντάς του πως η παραγγελία δεν μπορεί να γίνει δεκτή, καθώς όλα τα αυτοκίνητα έχουν πωληθεί. Έξαλλος ο επιχειρηματίας, υπέβαλε μήνυση στην εταιρεία, θεωρώντας πως όχι απλά δεν τον σεβάστηκε ως πελάτη και συλλέκτη, αλλά τον γελοιοποίησε και τον περιφρόνησε με χείριστο τρόπο στον επαγγελματικό και κοινωνικό του κύκλο. Μάλιστα, ζήτησε η υπόθεση να πάει στα δικαστήρια και απαίτησε αποζημίωση 75.000 δολαρίων.

Μπορεί όλο αυτό να φαντάζει παράλογο στους περισσότερους από εμάς, ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη το στόλο συλλεκτικών οχημάτων που διαθέτει και τα χρήματα που έχει δώσει στη Ferrari, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, ένας από τους 150 τυχερούς ιδιοκτήτες της Aperta θα είναι ο σεφ Gordon Ramsay, δεν έχει καθόλου άδικο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης