Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων για να δημιουργήσει ένα καινούργιο χρώμα; Αν μιλάμε για τη Lexus, 15 ολόκληρα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο διάστημα χρειάστηκαν οι εξειδικευμένοι φανοποιοί της ιαπωνικής φίρμας για να τελειοποιήσουν το Sructural Blue που χρησιμοποιείται στο μοντέλο LC. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η απόχρωση εμπνεύστηκε από τις εντυπωσιακές πεταλούδες «Blue Morpho» που εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Το σπάνιο αυτό είδος φέρει στα φτερά του το υπέροχο ιριδίζον μπλε χρώμα. Αυτή την απόχρωση μελέτησαν για 15 χρόνια οι άνθρωποι της Lexus, μεταφέροντάς της στο αμάξωμα. Η βαφή αποτέλεσε μία ιδιαίτερα πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία για τους ειδικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ηλεκτροστατική μέθοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, τοποθετήθηκαν στην εξωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου 40 στρώσεις χρώματος, με τη βαφή να αντανακλά το 100% του ηλιακού φωτός, δίνοντας ανάλογη εντύπωση με αυτή ενός μετάλλου, στη συγκεκριμένη περίπτωση το φάσμα του μπλε.

Λόγω της πολύπλοκης διαδικασίας, η Lexus μπορεί να βάψει μόλις δύο αυτοκίνητα την ημέρα στο χρώμα Sructural Blue. Πριν βγει το όχημα από την εγκατάσταση, γίνονται 20 ποιοτικοί έλεγχοι από διαφορετικά άτομα.

Στην Ευρώπη, το συγκεκριμένο χρώμα διατίθεται στα μοντέλα LC 500 και LC 500h και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση Structural Blue Edition, η οποία φέρει επιπλέον, δερμάτινες επενδύσεις σε τριχρωμία λευκού, μπλε και πορτοκαλί, οροφή από alcantara και carbon διακοσμητικά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης