Στη νοτιότερη ήπειρο της γης, εκεί όπου το 98% της επιφάνειας είναι καλυμμένο από πάγο με μέσο πάχος τουλάχιστον 1,9 χιλιόμετρα και έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, έφθασε η Hyundai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορεατική εταιρεία έγραψε ιστορία, διασχίζοντας με ένα εργοστασιακό Santa Fe την Ανταρκτική. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβατικό αυτοκίνητο περνά από την πιο κρύα και ξηρή ήπειρο. Πίσω από το τιμόνι του SUV ήταν ο Patrick Bergel, δισέγγονος του θρυλικού εξερευνητή, Sir Ernest Shackleton.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια από την εξερεύνηση της Ανταρκτικής από τον Shackleton και το πλήρωμά του. Η αποστολή ξεκίνησε από το Union Camp με προορισμό το McMurdo. Για να διασχίσουν τα 5.800 χιλιόμετρα, ο Bergel με τους συνεργάτες του χρειάστηκαν περίπου 30 μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ένα περιβάλλον όπου μόνο προσαρμοσμένοι στο κρύο οργανισμοί μπορούν να ζήσουν, μεταξύ των οποίων είδη φυκιών, ακάρεα, νηματώδη, πιγκουίνοι, φώκιες, βραδύπορα, βακτήρια, μύκητες, φυτά και πρώτιστα, το πλήρωμα και το αυτοκίνητο ανταπεξήλθαν στο 100% των απαιτήσεων.

Φυσικά, το Santa Fe είχε τροποποιηθεί πλήρως, φέροντας ειδικούς τροχούς με ελαστικά χαμηλής πίεσης, ειδικές αναρτήσεις, προστατευτικά, προθερμαντήρες και διαφορετικό ρεζερβουάρ. Επίσης, υπήρχε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, με το καύσιμο που κατανάλωνε να είναι αεροπορικού τύπου Jet A-1.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης