Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πέντε χρόνια από την πρώτη φορά που το γνωρίσαμε, το Niro μας ξανασυστήνεται όντας πιο μοντέρνο και τεχνολογικά «φορτωμένο» από ποτέ, σε υβριδική, plug-in και ηλεκτρική μορφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντεμπούτο στην πατρίδα του
Η δεύτερη γενιά του Kia Niro έκανε το ντεμπούτο της στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στο Seoul Mobility Show 2021, τραβώντας τα παγκόσμια φλας πάνω του. Σχεδιαστικά και κοιτώντας το μοντέλο από μπροστά αντικρίζουμε μία ανανεωμένη έκδοση της φιλοσοφίας «tiger nose» με επανασχεδιασμένους προβολείς και εντυπωσιακά φώτα LED. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος όπου τα φώτα σχεδόν αγκαλιάζουν τις πίσω κολώνες δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη εικόνα τις νυχτερινές ώρες.

Φυσικά με δίδυμες οθόνες, όπως απαιτεί η εποχή 
Η εικόνα στο εσωτερικό του μοντέλου εναρμονίζεται με την λογική της εποχής, αποκτώντας δίδυμες οθόνες οι οποίες διαθέτουν ενιαίο πλαίσιο. Η μία αποτελεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και η άλλη το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment. Η οδηγοκεντρική τους κλίση είναι φανερή, την ώρα που την πιο μοντέρνα πινελιά αποτελεί το νέο σύστημα ambient φωτισμού με δεκάδες επιλογές. Παράλληλα η εταιρία ανακοινώνει πως δεκάδες σημεία του αμαξώματος στο εσωτερικό, όπως η οροφή και τα καθίσματα, προέρχονται αμιγώς από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα φύλλα ευκαλύπτου ή με βάση το νερό, μειώνοντας αισθητά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Γκάμα κινητήρων
Μπορεί η νοτιοκορεάτικη εταιρία να μην προχώρησε στην παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων και επιδόσεων, όμως αποκάλυψε τι θα περιέχει συνολικά η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων. Έτσι λοιπόν το νέο Niro θα διατίθεται ως υβριδικό, Plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό που είναι σίγουρα άξιο μνείας, είναι πως το μοντέλο εφοδιάζεται με το προφίλ οδήγησης «Greenzone Drive Mode» μία επιλογή που θα εξοπλίζει τις Plug-in εκδόσεις και θα κινεί μόνο με ρεύμα το αυτοκίνητο όταν το gps αναγνωρίζει πως ταξιδεύει σε πράσινες περιοχές όπως νοσοκομεία, σχολεία ή πυκνοκατοικημένες περιοχές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης