Οι πρώτες μονάδες του υδρογονοκίνητου Clarity Fuel Cell, του πρωτοποριακού αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων της ιαπωνικής φίρμας, βρίσκονται ήδη στη Γηραιά Ήπειρο και το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, έξι οχήματα θα παραδοθούν σε επιλεγμένους πελάτες της Honda σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη, προκειμένου να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Hydrogen for Innovative Vehicles (HyFIVE)», που είναι μερικώς χρηματοδοτούμενο από την κοινοπραξία Fuel Cell & Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU).

Το νέο Clarity Fuel Cell είναι το πρώτο sedan κυψελών καυσίμου που φέρει ολόκληρη τη συστοιχία της μπαταρίας κάτω από το καπό, απελευθερώνοντας άφθονο χώρο στο εσωτερικό. Επίσης, έχει αυτονομία 589 χιλιομέτρων σύμφωνα με μετρήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), τη μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλο όχημα παραγωγής μηδενικών ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το HyFIVE project έχει ως στόχο την προώθηση, διάδοση και χρήση της τεχνολογίας οχημάτων κυψελών καυσίμου και της σχετικής υποδομής σε όλη την Ευρώπη. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμή σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη, 185 αντίστοιχα αυτοκίνητα από πέντε κατασκευαστές, θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες σε Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Βρετανία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Honda, Takahiro Hachigo, μέχρι το 2030 τα 2/3 του παγκόσμιου στόλου της μάρκας θα αποτελείται από ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε εδώ όλη την γκάμα της Honda


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης