Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ειδική έκδοση του εμβληματικού muscle car της Ford έκανε πρεμιέρα στη Γηραιά Ήπειρο, συναρπάζοντας τους θιασώτες των επιδόσεων και της σπορ οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πλαίσιο του Goodwood SpeedWeek, που έλαβε χώρα στο West Sussex της Βρετανίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Mustang Mach 1 παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό κοινό και θα είναι διαθέσιμη προς πώληση εκτός ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το μυώδες καπό βρίσκεται μια τροποποιημένη έκδοση του V8 5.0 λίτρων κινητήρα απόδοσης 460 ίππων και 529 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων TREMEC 3160 για ταχύτατες αλλαγές, είτε με το αυτόματο 10άρι. Αμφότερα έχουν ρυθμιστεί για σπορ οδήγηση στην πίστα, με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης να βελτιώνει την πρόσφυση τόσο στην ευθεία όσο και στις εξόδους των στροφών.

Το σύστημα εξαγωγής Active Valve Performance της νέας Mach 1 διαθέτει τετραπλές απολήξεις με διάμετρο 4,5 ιντσών ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον μοναδικό ήχο του V8 κινητήρα.

Από αισθητικής πλευράς, η Mustang Mach 1 διαθέτει μια σειρά αεροδυναμικών αλλαγών που εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη σε απόδοση αλλά και μια χαρακτηριστική εμφάνιση που αποτίει φόρο τιμής στον σχεδιασμό των Mustang των προηγούμενων γενιών.

Το ειδικά διαμορφωμένο εμπρός μέρος περιλαμβάνει μια νέα άνω γρίλια δύο τμημάτων, νέο splitter και κάτω γρίλια, καθώς και διαφορετικές πλευρικές, που σε συνδυασμό συμβάλλουν στη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής απόδοσης του οχήματος.

Χάρη στον νέο διαχύτη, τα πτερύγια κατεύθυνσης του αέρα, την αεροτομή και το εμπρός spoiler, το αυτοκίνητο παράγει επιπλέον κάθετη δύναμη. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide 2 ελέγχει ηλεκτρονικά το μαγνητοροϊκό υγρό που βρίσκεται στα αμορτισέρ ώστε να ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες.

Η Mustang Mach 1 είναι απίστευτα γρήγορη, πιο σταθερή και απολαυστική. Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, φοράει ζάντες 19 ιντσών και ενισχυμένα φρένα της Brembo.

Στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνουν τα δερμάτινα καθίσματα της Recaro με τις λευκές ραφές, το σπορ τιμόνι, ο λευκός μοχλός του κιβωτίου, τα μεταλλικά μαρσπιέ, τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά στο ταμπλό και η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης