Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αναβαθμισμένο σε όλα τα σημεία, με πλούσιο εξοπλισμό, κορυφαίες τεχνολογίες και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, το ιαπωνικό SUV είναι έτοιμο να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CX-5 φέρει ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα, νέα σήματα, ζάντες 17 ιντσών από τη βασική έκδοση και μια παλέτα 10 χρωμάτων για το εξωτερικό αμάξωμα. Στο εσωτερικό τοποθετήθηκε μεγαλύτερη κεντρική οθόνη 8 ιντσών, νέες επενδύσεις με ύφασμα σουέτ ή δέρμα, καινούρια διακοσμητικά και κρυφός LED φωτισμός, προσδίδοντας έναν premium αέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην ασφάλεια, το αυτοκίνητο ενσωματώνει την εξελιγμένη έκδοση του συστήματος «Smart City Brake Support (Advanced SCBS)» με λειτουργία εντοπισμού των πεζών κατά τη νυχτερινή οδήγηση, καθώς και το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης «i-Activsense».

Στους κινητήρες συναντάμε τους Skyactiv βενζίνης και diesel, οι οποίοι συνδυάζονται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο ή το αυτόματο επίσης έξι σχέσεων, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης «i-Activ AWD».

Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας των 165 ίππων διαθέτει λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 και προσφέρεται τόσο με κίνηση στους δύο τροχούς όσο και στους τέσσερις. Ο ισχυρότερος 2.5 Skyactiv-G αποδίδει 194 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και δυνατότητα επιλογής κίνησης εμπρός ή και στους 4 τροχούς, ο Skyactiv-D 2.2 με τους 150 ίππους διατίθεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή 4Χ4, ενώ ο 2.2 Skyactiv-D με τους 184 ίππους φέρει στάνταρ την τετρακίνηση.

Όλες οι αυτόματες εκδόσεις εφοδιάζονται με paddles στο τιμόνι και οι τετρακίνητες με το σύστημα υποβοήθησης πρόσφυσης «Off-road Traction Assist».

Η οδική συμπεριφορά και η ποιότητα κύλισης του CX-5 βελτιώθηκαν χάρη στις αναβαθμίσεις που έγιναν σε ανάρτηση, τιμόνι, φρένα και υλικά ηχομόνωσης της καμπίνας. 

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ έξι πακέτων εξοπλισμού (Emotion, Challenge, Takumi, Revolution, Revolution Top και Takumi Plus). Οι τιμές ξεκινούν από 27.395 ευρώ και φθάνουν έως τα 53.422 ευρώ.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης