Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα περίπου μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου compact crossover μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα της X2 είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο, διακρίνεται η κλασική μάσκα, οι πλαϊνές γραμμές, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας full LED, η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή, ο νέος σχεδιασμός των πίσω φώτων και η πτέρυγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει γίνει γνωστό, η X2 βασίζεται στην πλατφόρμα UKL2 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα X1 και X3. Στο εσωτερικό δεν αναμένουμε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά στη αισθητική. Φυσικά, θα κάνει χρήση όλων των high tech τεχνολογιών, με την ποιότητα κατασκευής να είναι κορυφαία.

Κάτω από το καπό θα δούμε τους γνωστούς τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel του ομίλου BMW. Η απόδοση θα κυμαίνεται από 116 έως 231 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου. Επίσης, θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις xDrive, με την plug-in hybrid να ακολουθεί λίγο αργότερα.

Η καινούργια BMW X2 θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο, με την εμπορική πορεία στην αγορά να ξεκινά την άνοιξη του 2018.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης