Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, η Hennessey θα αποκαλύψει επίσημα την έκδοση παραγωγής του πιο ακραίου αισθητικά και προηγμένου τεχνολογικά επιβατικού οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική φίρμα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ανάπτυξης του Venom F5 και πλέον όλα είναι έτοιμα για να δούμε το πολυαναμενόμενο hypercar, αυτό που θα συντρίψει κάθε ρεκόρ ταχύτητας, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Hennessey, το μοντέλο παραγωγής έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια. Το αυτοκίνητο διαθέτει επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, περισσότερο carbon και ουσιαστικές αλλαγές στην καμπίνα. 

Χάρη στη χρήση εξωτικών υλικών, το βάρος του αμαξώματος είναι μόλις 1.360 κιλά. Βασίζεται σε μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα και πετυχαίνει έναν από τους καλύτερους συντελεστές οπισθέλκουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικά εξελιγμένο hypercar που ξεπερνά οτιδήποτε κινείται στην άσφαλτο, αγγίζοντας εξωπραγματικά νούμερα.

Ο V8 6,6 λίτρων twin turbo κινητήρας αποδίδει πάνω από 1.800 ίππους και 1.617 Nm ροπής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2 δευτερόλεπτα, τα 0-300 σε 10΄΄ και τα 0-400 σε λιγότερο από 20΄΄. Όσο για την τελική ταχύτητα, η Hennessey ισχυρίζεται ότι ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης