Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά την iX3, η βαυαρική φίρμα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV. Πρόκειται για το iNext, την τεχνολογική ναυαρχίδα της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο ηλεκτρικό της BMW θα αποκαλυφθεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing και θα μπει στην παραγωγή το καλοκαίρι του 2021.

Είναι το πρώτο μοντέλο που εφαρμόζει τη φιλοσοφία «D+ACES» και ενσωματώνει όλους τους στρατηγικούς τομείς του βαυαρικού ομίλου, δηλαδή την αυτόνομη οδήγηση, τη συνδεσιμότητα, την ηλεκτροκίνηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της BMW και τροφοδοτείται από έναν υπερσύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, μικρότερο σε διαστάσεις, αλλά πιο αποδοτικό, ο οποίος θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (308, 522 και 610 ίππους). Επίσης φέρει νέας γενιάς μπαταρίες που φορτίζουν ταχύτερα και προσφέρουν αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του οχήματος θα είναι η καμπίνα. Περιγράφεται ως μία «μπουτίκ σε τροχούς», με σοφιστικέ αίσθηση και ευφυείς τεχνολογίες που ενεργοποιούνται μόνο όταν είναι απαραίτητες ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης