Το σουηδικό hypercar των 1.389 ίππων και 1.371 Nm ροπής, με την εκπληκτική σχεδίαση και τις τεχνολογίες αιχμής, αποτελεί ένα από τα κορυφαία τετράτροχα του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρείται ήδη συλλεκτικό, καθώς κατασκευάστηκε σε μόλις έξι μονάδες παραγωγής. Το Koenigsegg One:1 έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στις πίστες Suzuka και του Spa-Francorchamps, είναι το ταχύτερο στα 0-300 με χρόνο 11,92 δευτερόλεπτα, αλλά και το καλύτερο σε επιβράδυνση στα 300-0 πετυχαίνοντας το εξωπραγματικό 6,03 δευτερόλεπτα.

Τις επιδόσεις του δεν μπορεί να τις πλησιάσει κανένα αυτοκίνητο, ούτε καν η «αγία τριάδα» της παγκόσμιας αυτοκίνησης (LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder). Όλα τα ρεκόρ έχουν επιτευχθεί με το όχημα εξέλιξης, το οποίο φυσικά δεν περιλαμβάνεται στις έξι μονάδες που πουλήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η One:1 με αριθμό σασί 7106 ονομάζεται development vehicle και έχει διανύσει σχεδόν 100.000 χιλιόμετρα δοκιμών. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν και όλοι πιστεύαμε ότι θα παραμείνει στην ιδιωτική συλλογή της σουηδικής φίρμας, βγήκε προς πώληση από τον αντιπρόσωπο SuperVettura, με την τιμή να ορίζεται στα 6 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς τους φόρους παρακαλώ.

Αν και για τους περισσότερους από εμάς τα χρήματα φαντάζουν εξωπραγματικά, αρκετοί συλλέκτες έκαναν ουρά για να το αποκτήσουν. Τελικά, κατέληξε σε ένα κύριο από τις ΗΠΑ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης