Αυτό που συμβαίνει σε ορισμένες χώρες με τις πινακίδες κυκλοφορίας, όπως στην Αγγλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ξεπερνά κάθε φαντασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάμπλουτοι επιχειρηματίες λαμβάνουν μέρος σε δημοπρασίες, προσφέροντας τεράστια ποσά προκειμένου να κάνουν δικές τους πινακίδες με σπάνιο ή σπάνιους αριθμούς και να τις τοποθετήσουν στα πανάκριβα και συνήθως συλλεκτικά οχήματά τους. Αυτές οι πινακίδες αποτελούν μέσο προβολής και κύρους του ιδιοκτήτη, αλλά και οικονομικής επένδυσης του αυτοκινήτου, καθώς αυξάνει αυτόματα τη μεταπωλητική του αξία.

Πρόσφατα, στο κρατίδιο Sharjah των ΗΑΕ, o Σαουδάραβας Arif Ahmad Al Zarouni έδωσε 18 εκατομμύρια AED, δηλαδή 4,3 εκατ. ευρώ περίπου, για μια πινακίδα κυκλοφορίας με τον αριθμό #1. Όπως ανέφερε ο ζάμπλουτους εμίρης, ήταν διατεθειμένος να την εξαγοράσει με οποιοδήποτε κόστος, καθώς φιλοδοξία του είναι να βρίσκεται πάντα στο Νο1. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία, να πούμε πως, στη συγκεκριμένη δημοπρασία πωλήθηκαν συνολικά 60 πινακίδες, με το νούμερο #12 να πιάνει τα €497.000 και το #22 τα €499.000. Η πιο ακριβή στην ιστορία βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι, έχει επίσης τον αριθμό #1 και κόστισε πριν τέσσερα χρόνια στον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της, το ιλιγγιώδες ποσό των 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης