Δύο εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών του κόσμου και άμεσοι ανταγωνιστές ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου παρόχου βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

BMW Group και Daimler AG ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν περισσότερα από 1 δις ευρώ για την εξέλιξη και συγχώνευση των υπηρεσιών τους στους τομείς κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing & ride-hailing), στάθμευσης (parking), φόρτισης (charging) και μεταφοράς με πολλαπλά μέσα (multimodal transport). Η συνεργασία περιλαμβάνει πέντε κοινοπραξίες: REACH NOW για υπηρεσίες multimodal, CHARGE NOW για φόρτιση, FREE NOW για ride-hailing με ταξί, PARK NOW για στάθμευση και SHARE NOW για car-sharing.

Οι πρόεδροι και επικεφαλής των δύο κολοσσών, Harald Krüger και Dieter Zetsche, έκαναν λόγο για μία στρατηγικής σημασίας συνεργασία που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Οι υπηρεσίες μετακίνησης των δύο εταιρειών συνοδεύονται από πλούσια εμπειρία και μία ισχυρή βάση που περιλαμβάνει περισσότερους από 60 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γκάμα υπηρεσιών μετακίνησης θα είναι εύκολη στην πρόσβαση, διαισθητική στη χρήση και θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών. Αυτό το ενιαίο, βιώσιμο οικοσύστημα θα κάνει τις μετακινήσεις ακόμα πιο άνετες, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την ατομική μετακίνηση.

Η βάση της κοινοπραξίας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, με τις BMW και Mercedes να ανοίγουν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης