Το πολυαναμενόμενο pick-up της γερμανικής φίρμας μετρά αντίστροφα τον χρόνο για την παγκόσμια πρεμιέρα, η οποία έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η X-Class εθεάθη πρόσφατα να κυκλοφορεί στον δρόμο στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης. Φυσικά, το αμάξωμα ήταν πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο η σιλουέτα του οχήματος ήταν εμφανής. Το αγροτικό της Mercedes βασίζεται στα Nissan Navara και Renault Alaskan, έχοντας όμως τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και αισθητική στην καμπίνα.

Στόχος της Mercedes είναι να προσφέρει στους πελάτες ένα pick-up που καλύπτει κάθε απαίτηση, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία. Το εσωτερικό προέρχεται από τα συμβατικά αυτοκίνητα, με την ποιότητα των υλικών, την εργονομία, τις επενδύσεις και τα διακοσμητικά να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης και τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel, καθώς και ένα V6 turbodiesel. Το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 1.100 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα τετρακίνησης και τα μπλοκέ διαφορικά εμπρός – πίσω.

Η παραγωγή θα γίνεται στα εργοστάσια των Nissan και Renault σε Βαρκελώνη και Αργεντινή, με την εμπορική πορεία να ξεκινά στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι από τα πιο ακριβά pick-up της αγοράς, κάτι απολύτως λογικό με βάση αυτά που προσφέρει.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης