Του Λουκά Παπαλάμπρου

Σε κάθε βύθισμα του ποδιού στο γκάζι μια βροντή ακούγεται στον αέρα. Το έδαφος αρχίζει να δονείται και το πανίσχυρο τετράτροχο της γαλλικής φίρμας ξεπετάγεται σαν πύραυλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκδοση της Bugatti Chiron με την ονομασία Super Sport, η οποία αναμένεται να παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες στις αρχές του 2022, περιγράφεται ως το απόλυτο αυτοκίνητο. Ένα ακραίο hypercar που αποτελεί το όνειρο κάθε petrolhead.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εποχή, οι μηχανικοί της εταιρείας δοκιμάζουν το υπερ-αυτοκίνητο στην πίστα υψηλών ταχυτήτων. Στόχος τους είναι να επιτύχουν τον τέλειο συνδυασμό επιδόσεων και άνεσης στα 440 χλμ./ώρα.
Τα τεστ είναι σκληρά, αλλά για να βγει στην παραγωγή το μοντέλο πρέπει να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής σασί της Bugatti, Jachin Schwalbe, η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη ακόμη και σε απαγορευμένες ταχύτητες.

 

Στα 3,2 εκατομμύρια η τιμή της

Η Chiron Super Sport πρέπει να είναι άνετη στα ταξίδια και συγχρόνως απίστευτα γρήγορη. Να μπορεί ο ιδιοκτήτης να τη χειριστεί χωρίς πρόβλημα, όταν το κοντέρ ανεβαίνει πάνω από τα 400 χλμ./ώρα. Γι΄αυτό οι δοκιμές πραγματοποιούνται πέρα από τα όρια και κατ΄επανάληψη στα 440 χλμ./ώρα. Τα 0-200 επιτυγχάνονται σε 5,8 δευτερόλεπτα

Ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης, πλαίσιο, πίσω πτέρυγα και αεροδυναμικά βοηθήματα περνούν από εξαντλητικές δοκιμές. Η ισορροπία σε αυτές τις ταχύτητες είναι το ζητούμενο.

Το πρωτότυπο όχημα που χρησιμοποιείται στα τεστ ενσωματώνει πάνω από 100 αισθητήρες που καταγράφουν όλα τα δεδομένα. Στη συνέχεια, δοκιμαστές και μηχανικοί επεξεργάζονται τα στοιχεία και τα βελτιστοποιούν.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι από τα πιο γρήγορα στον κόσμο. Ο W16 8.0 λίτρων κινητήρας με τα τέσσερα turbo αποδίδει 1.600 ίππους και ισάριθμα Nm ροπής. Το αυτόματο κιβώτιο έχει ρυθμιστεί ανάλογα, «κλειδώνοντας» την έκτη σχέση έως τα 403 χλμ./ώρα. Η έβδομη σχέση μπαίνει από εκεί και πάνω.

Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα. Τα 200 σε μόλις 5,8΄΄ και τα 300 σε 12,1΄΄. Η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 440 χλμ./ώρα, δηλαδή στην top speed λειτουργία όπου γίνονται οι δοκιμές.

Φυσικά, όπως κάθε Bugatti, έτσι και η Chiron Super Sport απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς. Η τιμή της ξεκινά από τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη νέα Bugatti Chiron πληρώνεις 2.000€ ανά ίππο!

Απίστευτη κόντρα μεταξύ της Bugatti Chiron και του μαχητικού Rafale

H Bugatti έχει τραπέζι μπιλιάρδου που κοστίζει 250.000 ευρώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης