Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν τα βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας σε επιβάτες, παιδιά και πεζούς. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των αγαπημένων μας κατοικίδιων;

Η Subaru Αμερικής σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Center for Pet Safety (Κέντρο για την Ασφάλεια των Κατοικίδιων), πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών για να διαπιστώσει τις συνέπειες ενός ατυχήματος στους σκύλους. Τα crash test διεξήχθησαν με τρία ανδρείκελα διαφορετικού μεγέθους και αφορούσαν τις ειδικές ζώνες που φορούν οι σκύλοι στο αυτοκίνητο, τα κλουβιά μεταφοράς και τα τροποποιημένα καθίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως απεδείχθη από τις δοκιμές, τίποτα από τα παραπάνω δεν προσφέρει επαρκή προστασία στα κατοικίδια, σε περίπτωση πρόσκρουσης, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού και των επιβατών. 

Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία χρόνια, ο οργανισμός CPS προτείνει τα μικρόσωμα σκυλιά και οι γάτες να μεταφέρονται σε πλαστικά κλουβιά τα οποία να είναι δεμένα με ιμάντες υψηλών προδιαγραφών και τα μεγαλύτερα σκυλιά να είναι δεμένα με ειδικές ζώνες. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης