Στη διάσημη διαδρομή του όρους Tianmen, η οποία βρίσκεται στην Κίνα, αποτελείται από 99 στροφές και έχει μήκος 10.906 μέτρα, μετέβησαν τα μέλη της VW Motorsport προκειμένου να σπάσουν το ρεκόρ ανάβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδρομή, γνωστή και ως Heaven’s Gate είναι μία από τις πιο απαιτητικές του κόσμου. Ξεκινάει από υψόμετρο 200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και καταλήγει στα 1.300 μέτρα, με την κορυφή του βουνού να βρίσκεται στα 1.519 μέτρα.

Σχεδόν όλες οι στροφές είναι φουρκέτες, ο δρόμος είναι τόσο στενός που με το ζόρι περνά ένα λεωφορείο και ένα αυτοκίνητο, ενώ κάτω από τα προστατευτικά υπάρχει γκρεμός. Με απλά λόγια, δεν επιτρέπεται κανένα λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί λοιπόν, ο Romain Dumas σημείωσε ένα εκπληκτικό ρεκόρ, καλύπτοντας τη διαδρομή με το αγωνιστικό ηλεκτρικό ID.R σε 7 λεπτά, 38 δευτερόλεπτα και 585 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το πανίσχυρο όχημα των 680 ίππων ανέπτυξε υψηλότερη ταχύτητα διέλευσης κατά τη διάρκεια της ανάβασης 230 χλμ./ώρα και χαμηλότερη 25 χλμ./ώρα, με τη μέση ταχύτητα να ανέρχεται στα 85,6 χλμ./ώρα.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης