Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα τετράτροχα. Ένα κομψοτέχνημα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, κατασκευασμένο στο χέρι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα παραχθεί σε μόλις 40 μονάδες και μόνο οι εκλεκτοί φίλοι του Horacio Pagani και προφανώς πάμπλουτοι πελάτες της ιταλικής μάρκας θα το κάνουν δικό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pagani ολοκλήρωσε το πρόγραμμα δοκιμών της ακριβοθώρητης Huayra Roadster BC και πλέον όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι παραδόσεις.

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ομώνυμης φίρμας, οι μηχανικοί και δοκιμαστές έκαναν περισσότερα από 350.000 χιλιόμετρων δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Από αυτά, τα 45.000 χλμ. πραγματοποιήθηκαν σε πίστα, με το Spa Francorchamps να έχει την τιμητική του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στο βελγικό circuit, η Pagani έγραψε έναν τρομερό χρόνο. Με τον επαγγελματία οδηγό Andrea Palma πίσω από το τιμόνι, η Roadster BC σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:23.081, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής.

Θυμίζουμε ότι, το ιταλικό hypercar τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 6.0 twin turbo κινητήρα της Mercedes-AMG. Το μοτέρ αποδίδει 800 ίππους και 1.050 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 7 σχέσεων της της XTrac και ενός ηλεκτρομηχανικού διαφορικού.

Οι προδιαγραφές του οχήματος είναι εκπληκτικές. Τα περισσότερα κομμάτια του αμαξώματος κατασκευάστηκαν από carbon, τιτάνιο και άλλα εξωτικά υλικά. Τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους, οι απολήξεις της εξάτμισης είναι επίσης από τιτάνιο και η αεροδυναμική αγγίζει το τέλειο.

Όσο για την τιμή της Huayra Roadster BC, ορίστηκε στα 3.085.000 χωρίς τους φόρους. Φυσικά, έχει κάνει sold out.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης