Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Lotus αναγκάζεται να εξηλεκτριστεί για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες νόρμες των ρύπων. Το πλάνο που παρουσίασε λίγους μήνες νωρίτερα περιλαμβάνει τέσσερα νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026, με το πρώτο να είναι ένα νέο και εξαιρετικά γρήγορο SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Type 132 Lotus αναπνέει
Η εταιρία κυκλοφόρησε μία εικόνα αλλά και ένα teaser βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τους ενεργούς αεραγωγούς της νέας Type 132 στο κάτω μέρος του προβόλου. Με τον εύστοχο τίτλο «Breathe», το μικρής διάρκειας βίντεο δείχνει στην πράξη τα έξι τριγωνικά τμήματα να ανοιγοκλείνουν, με σκοπό να συνεισφέρουν στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου αλλά και στην ταχύτερη ψύξη της μπαταρίας.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα SUV με 0-100 σε κάτω από 3 δευτ.
Μπορεί να μην έχουν δοθεί όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο SUV της εταιρίας, έχει ειπωθεί όμως από επίσημα χείλη πως το ηλεκτρικό μοντέλο θα επιτυγχάνει το 0-100 σε 3 δευτ., την ώρα που οι μπαταρίες – καρδιές του, θα είναι από 92 έως και 120 κιλοβατόρες και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το πλέον εξελιγμένο σύστημα φόρτισης 800V. Κάτι που θα δίνει το δικαίωμα στη νέα Type 132 να φορτίζεται από το 0 έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά!

 

Το 2022 θα γνωρίσουμε από κοντά τη νέα Type 132 ενώ ένα τετράθυρο κουπέ θα παρουσιαστεί το 2023, με ένα ακόμη μεγαλύτερο SUV να μας συστήνεται το 2024. Την ηλεκτρική γκάμα θα ολοκληρώσει ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, για την εξέλιξη του οποίου έχει ήδη δημιουργήσει ένα νέο κέντρο ανάπτυξης και παραγωγής στην Κίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης