Είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής. Ανήκει στην κατηγορία των τετράθυρων sportcars και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη αποδίδει 680 ίππους και η δεύτερη την εκπληκτική ισχύ των 761 ίππων και 1.005 Nm ροπής σε λειτουργία overboost.

Και οι δύο εκδόσεις της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Taycan φέρουν δύο ηλεκτρικούς κινητήρες υψηλής απόδοσης. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, ειδικά στην Turbo S.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρανή απόδειξη το παρακάτω βίντεο που έδωσε το «Automann-TV» από τη γερμανική Autobahn.

Ο οδηγός άδραξε την ευκαιρία με τους περιορισμούς της κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας και βγήκε στον αυτοκινητόδρομο προκειμένου να δοκιμάσει το υπέροχο sportcar σε πραγματικές συνθήκες.

Με ενεργοποιημένο το launch control, η Taycan Turbo S επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, πιάνει τα 200 σε 9,7΄΄, ανεβαίνει στα 250 σε 17,8΄΄ και τερματίζει στα 270 χλμ./ώρα λόγω του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, για να καλύψει τα 100-200 χλμ./ώρα εν κινήσει, χρειάζεται μόλις 6,9 δευτερόλεπτα. 

Κι όλα αυτά ενώ ακούγεται ένα απλό φύσημα από τα ηλεκτρικά μοτέρ.

Θυμίζουμε ότι η Porsche Taycan είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και στην Ελλάδα, με τις τιμές για την Turbo να ξεκινούν από 159.400 ευρώ και για την Turbo S από 194.100 ευρώ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Πηγή: Automann-TV

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης