Το εξωπραγματικό hypercar της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας είναι ικανό για πολύ μεγάλα πράγματα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ σε επιδόσεις και «τρομοκρατώντας» τους οδηγούς με την αστείρευτη δύναμή του.

Σύμφωνα με τη Bugatti, η τελική ταχύτητα της Chiron περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει από στάση στα 400 χλμ./ώρα και ακινητοποιείται πλήρως σε λιγότερο από ένα λεπτό, χρόνος που ξεπερνά οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, δύο από τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, είχαν τη δυνατότητα να τεστάρουν το ισχυρότερο και πιο γρήγορο όχημα στον κόσμο, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα video. Παρά την περιορισμένη πρόσφυση λόγω της ασφάλτου, η Chiron φεύγει σαν βέλος με το βύθισμα του ποδιού στο δεξί πεντάλ. Η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει με εκπληκτικό ρυθμό από τα 150 στα 350 χλμ./ώρα, με τους χρόνους να προκαλούν σοκ.

Θυμίζουμε πως, το γαλλικό μοντέλο τροφοδοτείται από τον W16 8.0 quad-turbo κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων στις 6.750 σ.α.λ. και 1.600 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 6.000 σ.α.λ. Θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης