Σαν σήμερα πριν από 110 χρόνια, ιδρύθηκε στο Μιλάνο μία από τις σημαντικότερες εταιρείες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήταν η Alfa Romeo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γιορτάσει το σημαντικό αυτό γεγονός, η ιταλική φίρμα ανοίγει για το κοινό το ιστορικό μουσείο στο Arese, προσκαλώντας του alfisti και τους φίλους των τεσσάρων τροχών να γνωρίσουν τις νέες πτέρυγες των εγκαταστάσεων μέσω του διαδικτύου.

Στους χώρους εκτίθενται περισσότερα από 200 κλασικά οχήματα, βραβεία, έργα τέχνης, ακόμα και κινητήρες αεροσκαφών και σκαφών θαλάσσης. Συνολικά η συλλογή του μουσείου χωρίζεται σε 18 θεματικές ενότητες που εστιάζουν από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας, όπως η 20/30 ES μέχρι τα σύγχρονα μονοθέσια της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα αποκαλυφθεί και η καινούρια θεματική ενότητα «Alfa Romeo in Uniform», η οποία είναι αφιερωμένη στα αυτοκίνητα των Carabinieri και τη σύνδεση της Alfa Romeo με τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις.

Η νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση Giulia GTA θα συναντήσει για πρώτη φορά το κοινό στο Areze, ενώ οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi θα απευθύνουν χαιρετισμό για τα 110 χρόνια της μάρκας.  

Οι φίλοι της Alfa Romeo μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν ανήμερα των 110ων γενεθλίων της φίρμας στο μουσείο στις 16:30 ώρα Ελλάδος μέσω του συνδέσμου https://youtu.be/2J-DbHNyLx0

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης