Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης 

Με το δεξί μπήκε η νέα χρονιά για την SKODA .Με τα μοντέλα της ENYAQ iV και FABIA κατέκτησε από τον Euro NCAP, τον τίτλο «Best in Class 2021». Ο Euro NCAP από το 2008 έχει επιλέξει 14 μοντέλα της SKODA που έχουν επιτύχει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο Euro NCAP, τα ENYAQ iV και FABIA, το πρώτο ηλεκτρικό SUV και το 4ης γενιάς compact hatchback της SKODA αντίστοιχα, ανακηρύχθηκαν τα καλύτερα στην κατηγορία τους για το 2021, κατακτώντας τον τίτλο «Best in Class 2021». Η διάκριση αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει και επίσημα ότι τα δύο μοντέλα ήταν τα ασφαλέστερα από όλα τα οχήματα που δοκιμάστηκαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους από τον ανεξάρτητο οργανισμό, τη χρονιά που πέρασε.

Η SKODA είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που δύο μοντέλα της κατακτούν την ίδια χρονιά  τον τίτλο  «Best in Class 2021». Το σημαντικό είναι ότι τα δύο μοντέλα έχουν «κτιστεί» σε τελείως διαφορετικές πλατφόρμες.

Το ENYAQ iV είναι το ασφαλέστερο SUV που έχει υποβληθεί στη δοκιμή αναφοράς του Euro NCAP που αφορά στην παρεχόμενη ασφάλεια σε σύγκρουση μέχρι σήμερα, με επίδοση 86% της συνολικής δυνατής βαθμολογίας. Βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) του Volkswagen Group και πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα στις δοκιμές του Euro NCAP, ιδιαίτερα όσον αφορά στην προστασία των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επίδοση 94% για την προστασία ενηλίκων και 89% για την προστασία των παιδιών, το ηλεκτρικό SUV είχε σημειώσει νέο ρεκόρ όταν υποβλήθηκε στις δοκιμές του Euro NCAP, οι οποίες είχαν γίνει ακόμα πιο αυστηρές, σε σύγκριση με το 2020.

Η νέα FABIA με επίδοση 78%,πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία από όλα τα compact μοντέλα που δοκιμάστηκαν το 2021.Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group, η οποία επιτρέπει πλέον στο μοντέλο την υλοποίηση επτά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, μεταξύ άλλων σημαντικών βελτιώσεων. Η 4η γενιά του επιτυχημένου μοντέλου, στις δοκιμές του Euro NCAP διέπρεψε στον τομέα προστασίας των επιβατών. Στον τομέα της προστασία ενηλίκων η επίδοση ήταν  85%  ενώ στην προστασία των παιδιών ήταν 81%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης