Πρόκειται για το πιο ακραίο σχεδιαστικά, δυνατό και σπάνιο αυτοκίνητο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας. Εξελίχθηκε αποκλειστικά για χρήση σε πίστα και απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν στην κατοχή τους μια «απλή» P1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνιστική P1 GTR κοστίζει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά παρά την πολύ υψηλή τιμή της, η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη. Όλο και περισσότεροι πελάτες θέλουν να κάνουν δικό τους το υπέρ-αυτοκίνητο των 1.000 ίππων, αλλά κανείς από αυτούς δεν μπορεί να το χαρεί εκτός πίστας.

Αρκετοί, ζήτησαν από την McLaren να κάνει στην P1 GTR τις απαραίτητες μετατροπές, ώστε να μπορεί το αυτοκίνητο να πάρει έγκριση κυκλοφορίας στο δημόσιο δρόμο. Η εταιρεία αρνήθηκε, αλλά βρήκε ένα ανοικτό παράθυρο για να τους κάνει το χατίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω της Lanzante που ειδικεύεται στα μοντέλα McLaren, θα γίνουν όλες οι αλλαγές και τροποποιήσεις, χωρίς η βρετανική φίρμα να παρέμβει ουσιαστικά. Αρχικά, η P1 GTR θα πληροί τους κανονισμούς σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Όσο για το επιπλέον κόστος, δεν γνωρίζουμε τίποτα μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης: Η «εξωπραγματική» McLaren P1 GTR των 1.000 ίππων

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης