Διέπρεψαν στο βρεγμένo τα ελαστικά της Yokohama

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013, 11:16
Διέπρεψαν στο βρεγμένo τα ελαστικά της Yokohama
Μία κορυφαία διάκριση από το περιοδικό EVO κατάφερε να αποσπάσει η ιαπωνική εταιρεία ελαστικών Yokohama. Συγκεκριμένα η σειρά Advan Sport V105 σάρωσε... τη βαθμολογία στις κατηγορίες “Wet handling” (χειρισμός σε βρεγμένο οδόστρωμα) δείχνοντας πως είναι η κατάλληλη ως διάδοχος της σειράς V103. Ήδη η εν λόγω σειρά ελαστικών έχει τοποθετηθεί στο στάνταρ εξοπλισμό σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, όπως τα τελευταίας γενιάς Audi RS6 και RS7, καθώς  και στα Mercedes - Benz CLS  αλλά  και στη νέα S-Class.Διάκριση και με τη... βούλα!

Ετήσιο τεστ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεστ του περιοδικού EVO, πραγματοποιείται κάθε χρόνο και  είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα στον κλάδο των ελαστικών, καθώς τα αποτελέσματα προκύπτουν μέσα από  ένα ευρύ φάσμα συνθηκών. Στις δοκιμές, συμμετέχουν ελαστικά από οκτώ μάρκες  και βαθμολογούνται σε συνθήκες, όπως φρενάρισμα σε στεγνό και ολισθηρό οδόστρωμα, χειρισμός και χρόνος επιδόσεων σε πίστα, αλλά και με βάση την υποκειμενική αίσθηση που δίνουν στους επαγγελματίες οδηγούς – δοκιμαστές, στο δρόμο .

Το εν λόγω τεστ, πραγματοποιήθηκε στην πίστα δοκιμών της  Goodyear / Dunlop στο Mireval της Γαλλίας , με ελαστικά διαστάσεων  225/40/18, όπου όλα τα δοκιμαζόμενα ελαστικά τοποθετήθηκαν σε ένα Mercedes A -Class.

 


Το Yokohama Advan Sport V105 είναι ελαστικό υψηλών επιδόσεων...Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013, 11:16