Διαστημική η νέα Mercedes!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 19:00
Διαστημική η νέα Mercedes!

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένεται να μας απασχολήσει έντονα μέσα στη χρονιά είναι το νέο hypercar της γερμανικής φίρμας.

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, ονομάζεται Project One και σύμφωνα με τη Mercedes πρόκειται για το πιο συναρπαστικό διθέσιο όχημα όλων των εποχών. Η εταιρεία έχει δώσει μια teaser φωτογραφία του μοντέλου όπου διακρίνεται το πίσω τμήμα του αμαξώματος.

Το project παραμένει μυστικό, σε μια προσπάθεια της Mercedes να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον ειδικών και κοινού. Ορισμένοι ανεξάρτητοι σχεδιαστές, μεταξύ των οποίων ο Jan Peisert, δίνουν μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει το δημιούργημα των Γερμανών. Το σχέδιο είναι αναμφίβολα εμπνευσμένο, υιοθετώντας πολλά στοιχεία από τα μονοθέσια της F1.

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι το πολυαναμενόμενο hypercar τροφοδοτείται από το υβριδικό σύνολο με τον V6 1.6 Turbo κινητήρα της W07. Η απόδοση αγγίζει τους 1.000 ίππους με τον κόφτη να φθάνει τις 11.000 σ.α.λ. Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, το χαρακτήρισε ως ένα μονοθέσιο δρόμου, ενώ ο επικεφαλής σχεδιασμού, Gorden Wagener, δήλωσε ότι διαθέτει το τέλειο design, συνδυάζοντας το αγνό με το ακραίο.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με τις δοκιμές εξέλιξης να ξεκινούν έναν μήνα αργότερα, με τη συμμετοχή του Lewis Hamilton. Η τιμή του λέγεται πως κυμαίνεται μεταξύ 2-3 εκατομμυρίων ευρώ και θα παραχθεί σε 200 με 300 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 19:00