Είναι πραγματικά επώδυνο να βλέπεις ένα αυτοκίνητο κατηγορίας megacar, όπως η Koenigsegg Regera, να υποβάλλεται σε crash test.

Η σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από τη διαδικασία των δοκιμών πρόσκρουσης του εξωτικού μοντέλου, αξίας 1,7 εκατ. ευρώ. Οι ειδικοί διαλύουν κυριολεκτικά το Regera, καθώς μόνο έτσι μπορούν να διαπιστώσουν τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το megacar των Σουηδών έχει ξεπουλήσει από το καλοκαίρι. Είναι ένα από τα ισχυρότερα αυτοκίνητα παραγωγής, με τις επιδόσεις να κόβουν την ανάσα. Τροφοδοτείται από υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V8 5.0 twin turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 1.100 ίππων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία παράγουν στιγμιαία σχεδόν 400 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης στους 1.500 ίππους.

Το συνολικό βάρος με όλα τα υγρά και πλήρες καύσιμο ανέρχεται στα 1.590 κιλά, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-400 σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, ενώ επιταχύνει από τα 150 στα 250 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης