Η πίστα του Nurburgring αποτελεί το «άγιο δισκοπότηρο» των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το κειμήλιο που όλοι θέλουν να ακουμπήσουν, αλλά μόνο οι εκλεκτοί και απόλυτα ικανοί μπορούν να κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Koenigsegg βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στη φημισμένη πίστα, προκειμένου να προετοιμαστεί για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου και την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου. Οι επαγγελματίες οδηγοί της σουηδικής φίρμας γράφουν αμέτρητα χιλιόμετρα στην «Πράσινη Κόλαση» με το εξωπραγματικό One:1, ώστε να αποκτήσουν τέλεια γνώση του δυσκολότερου και πιο απαιτητικού circuit στον κόσμο.

Δυστυχώς όμως, το Ring απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο επικίνδυνο και δύσκολο είναι. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο οδηγός του One:1 έχασε τον έλεγχο του hypercar  στη στροφή Adenauer Forst, με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει με δύναμη στις προστατευτικές μπάρες, να σηκωθεί στον αέρα και να καταλήξει μισοδιαλυμένο στο γρασίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης, ο οδηγός -πιθανότατα ο Robert Serwanski- δεν έπαθε το παραμικρό, αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις. Το ατύχημα αυτό πάει αρκετά πίσω το πρόγραμμα της εταιρείας, καθώς οι ζημιές στο αυτοκίνητο είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί χρόνος να αποκατασταθούν.

Θυμίζουμε πως το One:1 θα κατασκευαστεί σε μόλις επτά μονάδες, αλλά οι έξι θα βγουν προς πώληση. Θεωρείται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως, διαλύοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των hypercars.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης