Η κορυφαία έκδοση του pro_cee’d είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά και φέρει την κωδική ονομασία GT. Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο το οποίο διαθέτει νέους προφυλακτήρες, πλευρικά σπόιλερ, φώτα ημέρας LED με 4 φωτιστικές πηγές, διπλές απολήξεις εξάτμισης, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 225/40ZR18, με δαγκάνες φρένων σε έντονο κόκκινο χρώμα και διαφορετική εμπρός μάσκα με το λογότυπο “GT”.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και γρήγορο και όμορφο…

Σπορ χαρακτηριστικά
Εσωτερικά ξεχωρίζουν τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα της Recaro με επένδυση από δέρμα και alcantara και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη. Το δερμάτινο τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων με την δερμάτινη επένδυση καθώς και τα πεντάλ και foot-rest αλουμινίου συμπληρώνουν την σπορ εικόνα. Το pro_cee’d GT διαθέτει “έξυπνο κλειδί” κεντρικού κλειδώματος με αισθητήρες προσέγγισης, πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα “start”, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με LED φλας, αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με κάμερα οπισθοπορείας.Στον πίνακα των τριών οργάνων δεσπόζει το ψηφιακό ταχύμετρο που με το πάτημα του σχετικού επιλογέα στο τιμόνι πληροφορεί τον οδηγό για την στιγμιαία πίεση του turbo καθώς και την τιμή της ροπής του κινητήρα.   

 

Η Kia έχει αλλάξει πολύ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας των 205 ίππων
Ο νέος υπέρ-τροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων αποδίδει 204 ίππους (στις 6.000 σαλ) και παράγει 265 Nm ροπής (από τις 1.750 σαλ έως τις 4.500 σαλ). Η κίνηση γίνεται από τους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων που επιτρέπει στο pro_cee’d GT να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα τα 230 χλμ./ώρα. Η μικτή κατανάλωση είναι 7,4 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα ενώ αξιοσημείωτη η εργοστασιακή πανευρωπαϊκή εγγύηση 7 ετών της Kia-Motors.

Η τιμή του pro_cee’d GT στην Ελλάδα είναι 22.720 € (με απόσυρση).

Η έκδοση GT είναι διαθέσιμο σε τρίθυρη έκδοση…

Εσωτερικό που δεν περνά απαρατήρητο…

Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων…

Ο πίνακας οργάνων…

Ο κινητήρας των 1.6 λίτρων αποδίδει 205 ίππων…

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης