Σε ναυάγιο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της FIAT Chrysler Automobiles και της Renault, καθώς ο ιταλο-αμερικανικός όμιλος αναγκάστηκε να αποσύρει την πρόταση συγχώνευσης των δύο εταιρειών.

Όπως ανακοίνωσε η FCA, η πρόταση ύψους 35 δις δολαρίων που είχε κατατεθεί ήταν προσεκτικά ισορροπημένη όσον αφορά στους όρους και τη δομή. Ωστόσο, οι πολιτικές συνθήκες στη Γαλλία δεν επιτρέπουν προς το παρόν να επιτευχθεί ο συνδυασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault δεν μπόρεσε να λάβει κάποια απόφαση λόγω του αιτήματος των εκπροσώπων του γαλλικού κράτους να αναβληθεί η ψηφοφορία για τη συγχώνευση.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η συμφωνία ναυάγησε λόγω της άρνησης της Nissan, εταίρου της Renault. Οι Ιάπωνες εξέφρασαν αμφιβολίες για τη διατήρηση της συμμαχίας σε περίπτωση συγχώνευσης με τη FCA. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To γεγονός αυτό υποχρέωσε τα μέλη της FIAT Chrysler να αποσύρουν την πρόταση, κίνηση που αιφνιδίασε τους Γάλλους, όπως υποστηρίζει το Bloomberg. Θυμίζουμε ότι το γαλλικό κράτος είναι ένας από τους κύριους μετόχους της Renault, με ποσοστό 15%. 

Τι θα συμβεί στο μέλλον ουδείς γνωρίζει, καθώς πρέπει να καμφθούν οι αντιστάσεις της Nissan. Το «παιχνίδι» μεταξύ Γάλλων, Ιταλών, Αμερικανών και Ιαπώνων έχει εξελιχθεί σε πόκερ για γερά νεύρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης