Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όσο κι αν παίρνετε όρκο πως το μοντέλο της φωτογραφίας είναι το νέο Yaris, η αλήθεια είναι πως διαθέτει το σήμα της Mazda. Πρόκειται για το νέο και Mazda 2 Hybrid το οποίο έρχεται στις αγορές της Ευρώπης από το νέο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά η εικόνα είναι ίδια με του Yaris καθώς πραγματικά αλλάζουν μόνο τα σήματα της εταιρίας. Βασιζόμενο στην πλατφόρμα TNGA-B εξοπλίζεται με τον βενζινοκινητήρα των 1.500κ.εκ. ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τα 116 άλογα (ροπή 141 Nm). Φυσικά χρησιμοποιεί αποκλειστικά  το e-CVT κιβώτιο και καταφέρνει να επιταχύνει 0-100 σε 9.7δευτ. την ώρα που η κατανάλωση του είναι μόλις 3.8λτ./100χλμ. 

Ξεκινώντας, το όχημα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια και στην πορεία αυτόματα κατανέμει την ισχύ ανάμεσα σε βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Το σύνολο φορτίζει κατά την επιβράδυνση και η ενέργεια αποθηκεύεται για μετέπειτα χρήση. Το μεταξόνιο των 2.560χλστ. εξασφαλίζει άνεση για τέσσερις ενήλικες επιβάτες, την ώρα που ο χώρος αποσκευών μετριέται στα 286λτ. Το μοντέλο θα διατίθεται στις εκδόσεις Pure, Agile, Select και θα έρθει στις ευρωπαϊκές αγορές από την άνοιξη του 2022.

Η Mazda στην ανακοίνωση της αναφέρει πως το εν λόγω μοντέλο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αυτοκίνητο για την εταιρία, καθώς θα την βοηθήσει στις δεσμεύσεις της για το Sustainable Zoom-Zoom 2030.  Ένα πλάνο για μείωση των εκπομπών C02 κατά 50% έως το 2030 και απόλυτη ουδετερότητα έως το 2050.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης