Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι το ισχυρότερο SUV το κόσμου. Το πιο πολυτελές, το πιο εξατομικευμένο και φυσικά το ακριβότερο. Η παραγωγή του και οι παραδόσεις στους πελάτες ξεκίνησαν το 2016, με τη Bentley να κατασκευάζει το αυτοκίνητο χειροποίητα σε μεγάλο ποσοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή στη στιγμή, στους δρόμους κυκλοφορούν περισσότερες από 20.000 μονάδες της Bentayga. Πρόκειται για τεράστιο νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι το όχημα απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, λόγω του κόστους αγοράς και της πολύ απαιτητικής διαδικασίας που ακολουθείται κατά την κατασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, η Bentayga Speed είναι το SUV με τον μεγαλύτερο αριθμό εργατοωρών κατά τη διαδικασία κατασκευής και συναρμολόγησης. Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο του Crewe από μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών και τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων. Τα περισσότερα τμήματα κατασκευάζονται στο χέρι και, για να βγει μία μονάδα από τις εγκαταστάσεις, απαιτούνται 16 ολόκληρες ημέρες.

Συγκεκριμένα για την πλήρη συναρμολόγηση της Bentayga Speed χρειάζονται 127 εργατοώρες. Απασχολούνται 230 άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται 10 ώρες για τις ξύλινες επενδύσεις, 8 ώρες για τα διακοσμητικά, 24 ώρες για τη βαφή, 13,4 ώρες για τον V12 κινητήρα, 19 ώρες για τη συναρμολόγηση και 52,2 ώρες για τον ποιοτικό έλεγχο και τις δοκιμές.

Η Speed είναι η κορυφαία έκδοση του μοντέλου με απόδοση 635 ίππους και 900 Nm ροπής. Επίσης υπάρχει η Hybrid με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο των 449 ίππων και 700 Nm ροπής και η βασική με τον V8 turbo κινητήρα ισχύος 550 ίππων και 770 Nm.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Bentayga έχει σπάσει το ρεκόρ ανάβασης στη θρυλική διαδρομή του Pikes Peak στο Κολοράντο των ΗΠΑ, ενώ προσφέρεται και σε ορισμένες πολύ σπέσιαλ εκδόσεις για τους λάτρεις του κυνηγιού, του ψαρέματος, ακόμη και για τη μεταφορά γερακιού!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης