Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τρεις διαφορετικές υβριδικές εκδόσεις, μοναδικά εξοπλιστικά πακέτα, υψηλή ποιότητα κατασκευής, κορυφαίοι χώροι για την κατηγορία και πρωτοποριακές τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Kuga περιλαμβάνει οτιδήποτε επιζητεί ο σύγχρονος οδηγός από ένα SUV. H Ford έχει εξοπλίσει το αυτοκίνητο με κάθε λογής σύστημα, κάνοντας την οδήγηση πιο απολαυστική και άνετη σε όλες τις συνθήκες. Για πρώτη φορά, φέρει ενσωματωμένο μόντεμ που μετατρέπει το όχημα σε κινητό WiFi hotspot με σύνδεση για μέχρι και 10 συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν λείπει η οθόνη αφής 8 ιντσών με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3΄΄, η ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, το σύστημα ήχου B&O PLAY 675 watt με 10 ηχεία και subwoofer, η ηλεκτρική πίσω πόρτα και ο ηλεκτρικός αναδιπλούμενος κοτσαδόρος και το «Active Noise Control» για απόλυτη ησυχία στην καμπίνα.

Οι τεχνολογίες υποβοήθησης προσφέρουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση στους οδηγούς. Το Kuga φέρει σύστημα «Co-Pilot360» για εύκολο παρκάρισμα, «Pre-Collision Assist» με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών και αυτόματο φρενάρισμα, ενεργό cruise control με διατήρηση απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, «Lane-Keeping System» για την παρακολούθηση του τυφλού σημείου, «Head-up display» και σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση που ο οδηγός εξέρχεται με την όπισθεν από χώρο στάθμευσης.

Το «Lane-Keeping Aid» βοηθά τον οδηγό να επαναφέρει το όχημα στη σωστή λωρίδα με ελαφρά διορθωτική παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, το «Wrong Way Alert» προειδοποιεί σε περίπτωση εισόδου σε μονόδρομο, ενώ το «Adaptive Front Lighting System», προσαρμόζει τις δέσμες των προβολέων για μέγιστη ορατότητα πριν το όχημα φτάσει σε μία στροφή, διασταύρωση ή κυκλικό κόμβο.

Η αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων (Glare-free high beam) δεν ενοχλεί τους άλλους οδηγούς και βελτιώνει την ορατότητα στο σκοτάδι, χάρη στη χρήση προηγμένων προβολέων. Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, το «Post-Collision Braking» βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης.

Διαβάστε επίσης: Μεγαλύτερο και υβριδικό το νέο Ford Kuga

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης