Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το καινούργιο Focus είναι έτοιμο να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης, με την εμπορική του πορεία να ξεκινά σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford έχει δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα μικρομεσαία πεντάθυρα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ανεβάζοντας πολύ ψηλά το επίπεδο. Το Focus εφοδιάζεται με μία γκάμα αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και diesel, φέρει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, είναι εκπληκτικά ευρύχωρο και έχει βελτιωθεί σημαντικά όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής, προβάλλοντας έναν premium χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διαθέτει μία σειρά τεχνολογιών που συναντάμε μόνο σε αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας. Τα συστήματα που ενσωματώνονται στο Focus είναι δεκάδες. Ξεχωρίζει το «Adaptive Front Lighting System», το οποίο προσαρμόζει τη γωνία και την ένταση της δέσμης του προβολέα σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες, έχοντας και αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων.

Το «Αctive Park Assist 2» που ελέγχει την επιλογή σχέσης, το γκάζι και το φρένο επιτρέποντας πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς παρκαρίσματος, μέσω ενός μπουτόν.

Το «Head-up display» με την αναδιπλούμενη πολυανθρακική οθόνη και ένα από τα μεγαλύτερα πεδία ορατότητας.

Το «Evasive Steering Assist», μία τεχνολογία πρωτιά στην κατηγορία, που βοηθά τους οδηγούς να ελίσσονται ώστε να αποφύγουν σταματημένα ή αργά κινούμενα οχήματα, αποτρέποντας έτσι μία πιθανή σύγκρουση.

Το «Pre-Collision Assist» που ανιχνεύει πεζούς ή δικυκλιστές ακόμη και στο σκοτάδι, ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, αν ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης.

Το «Blind Spot Information System» με «Cross Traffic Alert», που προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από έναν χώρο στάθμευσης για τη διέλευση οχημάτων πίσω τους, ενώ μπορεί για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει και πίεση πέδησης για την αποφυγή ή τη μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.

Το «Rear wide-view camera», με κάμερα 180 μοιρών πίσω από το όχημα για βελτιωμένη ορατότητα κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρους στάθμευσης ή ιδιωτικούς δρόμους.

Το «Post-Collision Braking» που βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης, εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, όταν ανιχνευτεί περιστατικό αρχικής σύγκρουσης.

Το πρωτοποριακό «Ford Stability Control» που υποστηρίζει τη δυναμική συμπεριφορά με τη λειτουργία «Torque Vectoring Control».

Το «Vehicle Locator» που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε συνωστισμένα πάρκινγκ πολυκαταστημάτων.

Το «Remote Start» για εκκίνηση εξ αποστάσεως – αφορά τα Focus με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο

Το ηχοσύστημα B&O PLAY 675 watt με subwoofer 140 mm τοποθετημένο στον χώρο αποσκευών.

Επίσης, διαθέτει στάνταρ την τεχνολογία «Active Grille Shutter» που κλείνει αυτόματα τον αεραγωγό για μείωση της αντίστασης, όταν η ροή του αέρα ψύξης στο ψυγείο δεν είναι απαραίτητη.

Διαβάστε επίσης: Το καλύτερο Focus όλων των εποχών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης