Πρόκειται για ένα «έργο τέχνης» των τεσσάρων τροχών, ένα εμπνευσμένο σχεδιαστικά roadster με εντυπωσιακές επιδόσεις και κορυφαία αεροδυναμική. Είναι το νεότερο δημιούργημα της McLaren και ονομάζεται Elva.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιγράφεται ως το πιο ελαφρύ μοντέλο που έχει βγει ποτέ από το Woking, την έδρα της βρετανικής φίρμας. Δεν φέρει οροφή, ούτε παρμπρίζ. Αντί για το κλασικό τζάμι μπροστά, διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα ενεργή αεροδυναμικής που ονομάζεται Active Air Management System (AAMS) και προστατεύει τους επιβάτες από τον αέρα.

Όπως αναφέρει ο Dan Parry-Williams, επικεφαλής του McLaren Tech Club, το καινοτόμο αυτό σύστημα λειτουργεί ως ένα εικονικό παρμπρίζ, επιτρέποντας στο όχημα να κινείται με ταχύτητα 70 μίλια την ώρα, δηλαδή τα 112,65 χλμ./ώρα, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η καμπίνα των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι, η Elva tροφοδοτείται από έναν V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 815 ίππων και 800 Nm ροπής. Το πανίσχυρο μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα, καθώς τα 0-100 επιτυγχάνονται σε λιγότερα από τα 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε μόλις 6,7΄΄.

Πλαίσιο, καθίσματα και πολλά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, τα φρένα αποτελούνται από κεραμικούς – carbon δίσκους 390 χλστ. με δαγκάνες τιτανίου και η ανάρτηση είναι ενεργή και περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες (Comfort, Sport και Track). 

To απίστευτο αυτό ανοικτό supercar θα παραχθεί σε μόλις 399 μονάδες, με την τιμή να ορίζεται στο 1.425.000 λίρες Αγγλίας.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης