Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι παρατείνει την αναστολή λειτουργίας όλων των μονάδων παραγωγής τουλάχιστον μέχρι τις 9 Απριλίου λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19, της μειωμένης ζήτησης και των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Συνολικά επηρεάζονται 11 εργοστάσια παραγωγής και συναρμολόγησης επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων (Dresden, Emden, Osnabrück, Wolfsburg, Zwickau, Brunswick, Kassel, Salzgitter, Chemnitz Hanover και SITECH).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το VW Group έχει θέσει σε υποχρεωτική άδεια 80.000 εργαζομένους στη Γερμανία. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, σε περίπτωση που οι εγκαταστάσεις τεθούν σε λειτουργία στις 10 Απριλίου, στη βραδινή βάρδια δεν θα απασχολούνται αυτοί με συμβάσεις μειωμένου χρόνου.

Επίσης η εταιρεία υποστηρίζει ότι προετοιμάζεται εντατικά για την επανέναρξη της παραγωγής, ενισχύοντας τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε ο Andreas Tostmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της VW και επικεφαλής του τμήματος Production and Logistics, η υγεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. «Πάνω απ’ όλα είναι υγεία. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στα εργοστάσια. Θα λάβουμε μία ολοκληρωμένη σειρά μέτρων, υιοθετώντας το πλάνο της Κίνας. Οι μονάδες μας στην Κίνα έχουν τεθεί σε λειτουργία και η αγορά επιστρέφει σταδιακά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης